#26 Träd, gräs och rockstjärnor

Jag blir mer och mer konfunderad av kvällstidningarna. Att Torbjörn Abelli, basist i Träd, Gräs och Stenar, har avlidit för i borrelia för drygt två veckor sedan bär förvisso på något typ av nyhetsvärde. Men när Aftonbladet trycker upp en löpsedel med rubriken "Rockstjärnan dog i borrelia" tycker jag att man behandlar sanningen oömt.

Rock kanske man kan köpa. Träd, Gräs och Stenar är knappast Sveriges svar på Bon Jovi men visst - de var nog mer 'prog'-rock än allmogeprogg. Men finns det verkligen någon musiker från den svenska proggeran som faller in under titeln rockstjärna? Knappast ens de stora drakarna som Wiehe eller Afzelius bär upp den titeln. Mick Jagger är rockstjärna, David Bowie är rockstjärna och, om vi nu måste ta ett svenskt exempel, Joey Tempest är rockstjärna.

Att artikeln sedan handlar mer om borrelia än om Abellis musikaliska arv visar på hur mycket Aftonbladet egentligen har att säga om den avlidne rockstjärnan.

2 kommentarer:

lotta sa...

... jo. det brukar vara ett säkert tecken om personen beskrivs som "kändis" eller "stjärnan" el dyl att den inte är speciellt känd. är det per gessle eller carola (eller vem som nu är mesta kändisen aftonbladetland) skriver de ut namnet.

Robin Leonard! sa...

Varför inte "Proggbasisten dog i borrelia" eller "Sjuttiotalsmusikern dog i borrelia"?